Menu

instagram2  facebook

van Gogh van Marc Boom

Vincent van Gogh Portrait of Joseph Roulin

Mr. Postman, Gogh Gogh Go!

Mijn foto versie van het Van Gogh schilderij 'Portret van Joseph Roulin, februari - maart 1889' versie F439 zoals te zien in het Kröller-Müller museum.

Voor mijn eigen project bij Statief maak ik onder andere meerdere Van Gogh schilderijen na. Dit is de tweede uit deze serie.

Waarom heb ik deze gekozen en hoe heb ik het gedaan.

Ik heb een heleboel schilderijen van Van Gogh in mijn werkboek die ik wel na zou willen maken. Het is zo'n prachtig proces. Maar de keuzes zijn afhankelijk van geschikte modellen en beschiktbaarheid van kleding en andere benodigde voorwerpen. Na genoeg research maak ik dan een keuze of een bepaald schilderij haalbaar is.

Ook het maken van deze foto heeft weer heel veel tijd gekost.

Zoeken naar kleding die uiteraard niet exact hetzelfde te vinden is. Dus bestuderen of iets genoeg lijkt en/of aan te passen is op zo'n manier dat het er wel op lijkt. Zoals de pet. Die leek iets maar moest van alles afgehaald worden en 'postes' hebben we er op gehaakt.

De jas was in het echt niet mooi genoeg aan te passen, dat werd wat fotoshop werk.

De achtergond met bloemen was ook niet te vinden. Nou hoefde dat van mij niet perfect hetzelfde te zijn, maar het moest er wel bij passen. Ik kon dat online en bij stoffenwinkels niet vinden. Dus deze heb ik na laten schilderen.

Voordat dat allemaal gedaan is en je eindelijk kan plannen om te schieten ben je zo 3 maanden verder.

Maar het is de moeite waard. De reacties zijn prachtig en het Kröller-Müller museum heeft de foto meteen op al hun social media kanalen geplaatst. Wat wil je nog meer...

Fotoschool Statief

Van den Boschstraat 2a

3531 GL Utrecht

brief@statief.nl

Opgericht op 5 september 1984

Statief op Facebook

Statief op Instagram

Privacyverklaring

Bankgegevens

ING 
NL19INGB0001854124
t.n.v. Stichting Statief
Utrecht

Foto verantwoording

© Alle foto’s zijn gemaakt door studenten en fotografen van Fotoschool Statief

Inschrijven nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Wil je het laatste fotografische nieuws ook niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief:
Naam *
Please type your full name.
E-mail *
Invalid email address.
Ik wil me *
Ongeldige invoer