Menu

instagram2  facebook

Mystiek landschap

image001

Met deze 'mystieke landschappen' maakt fotograaf Sonja Riedijk een aantal indringende beelden van het Nederlandse landschap. Zij fotografeert in deze serie op verschillende manieren.Voor deze serie is gekozen voor onscherpe, soms nauwelijks herkenbare landschappen zodat het gepresenteerd wordt met een schilderachtige sfeer. De mystiek wordt hierdoor vergroot. Sonja wil hiermee de blik van de kijker langer vasthouden en ruimte geven om de fantasie van deze aan te spreken. En zo de schoonheid van het landschap te (her)ontdekken. De landschappen zorgen voor verstilling en verdieping in de beschouwer.

Sonja Riedijk is van huis uit grafisch vormgever en heeft zich de laatste jaren steeds meer gericht op de fotografie en abstracte kunst. Deze serie is dan ook haar voorbeeld waarin de combinatie van abstracte kunst en fotografie samenkomen. Vorm, licht en de ruimte zijn heel bepalend voor dit werk.

Door zichzelf tijdens het fotograferen geen regels op te leggen worden er spontaan andere foto's gemaakt die weer inspiratie opleveren voor een nieuwe serie.

Zie ook http://www.sonjariedijk.nl/index.php/contact/exposities

Fotoschool Statief

Van den Boschstraat 2a

3531 GL Utrecht

brief@statief.nl

Opgericht op 5 september 1984

Statief op Facebook

Statief op Instagram

Privacyverklaring

Bankgegevens

ING 
NL19INGB0001854124
t.n.v. Stichting Statief
Utrecht

Foto verantwoording

© Alle foto’s zijn gemaakt door studenten en fotografen van Fotoschool Statief

Inschrijven nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Wil je het laatste fotografische nieuws ook niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief:
Naam *
Please type your full name.
E-mail *
Invalid email address.
Ik wil me *
Ongeldige invoer