Skip to main content

Boek "Wie Scheidt, die Blijft"

Wie Scheidtdie Blijft 01

Rachel Viersma-Assen heeft het boek "Wie Scheidt, die Blijft" gemaakt:

Ons boek 'Wie Scheidt, die Blijft' bestaat uit portretten van zowel wegbrengers (inwoners) als ophalers van afval (vuilnismannen van Avalex en gemeentereinigingsdienst) in Voorburg. We maakten het boek op eigen initiatief, als onderdeel van mijn eindexamen aan de fotoschool Statief.

Tijdens het jaarlijkse raadssymposium van Avalex hebben het boek mogen uitdelen aan een aantal raadsleden. We zijn overdonderd hoe enthousiast iedereen over ons project is! Blijkbaar raken we ergens de juiste snaar. Misschien omdat we weergeven wat er onder de mensen leeft, zonder een ander iets op te willen leggen. We belichten het eerlijke verhaal van de gewone mens. En omdat jij dat dus zelf kunt zijn, ga je toch nadenken over je eigen handelen.

We zitten nu om de tafel met Avalex voor een vervolgopdracht en vanuit de gemeente is er ook interesse getoond in onze aanpak.  Hoe leuk is het dat een schoolopdracht zo veel deuren opent!

Veel dank aan Eva Lebens (tekstschrijver en partner in crime), Merlijn Viersma (vormgever bij Kamer7) en de mannen van Efficiënta (drukkerij) voor de geweldig fijne samenwerking!

Wie Scheidtdie Blijft 02

Wie Scheidtdie Blijft 03