Skip to main content

Exposities van FotoX5

Tot 6 september is er een expositie op de Balustrada van het Cultuurhuis in Doorn met fraai nieuw werk van de vijf fotografen van FotoX5. Ieder van ons heeft na het afstuderen bij Statief een eigen onderwerpkeuze en een eigen stijl van fotografie ontwikkeld. Dat maakt de expositie zeer gevarieerd. Er is “voor elk wat wils” zou je kunnen zeggen.

Corry Wille's werk toont het fascinerende kleurenspel dat zich ’s morgens en ‘s avonds voordoet tijdens de overgang tussen dag en nacht. Het zijn zowel landschappen waar de natuur een hoofdrol speelt, als ook stedelijke landschappen, die op een kleurrijke manier worden beïnvloed door de natuur. 

Bruun van Asten (foto bovenaan) laat zich inspireren door de natuur. Zij wil op een verrassende en soms abstracte manier de wereld om haar heen vastleggen. Soms schept ze een eigen wereld door de natuur een beetje naar haar hand te zetten.

Petra Cremers werkt voornamelijk als documentair fotograaf. Ze brengt graag mensen in beeld. Voor haar zwart-wit-serie ‘Onderweg’ liet ze zich inspireren door klassieke zwart-wit-fotografen uit het analoge tijdperk. Ook toont ze foto’s uit haar reeks ‘Dit is ook Nederland!’.

Wendy van Kuler werkt als familie- en hondenfotograaf. In deze expositie toont ze acht werken uit haar serie van 11 “Who’s The Boss”; deze is genomineerd voor de Salon Foto Nationaal. De foto’s geven naast een mooi portret ook de band tussen baas en hond weer.

Fred Oosterhuis fotografeert voor zijn bedrijf vooral bouwprocessen, vastgoed en architectuur. Als vrij werk experimenteert hij met pinhole-camera’s, maakt hij bouwschappen waarbij het beeld buiten het kader fysieke werkelijkheid wordt. Op deze expositie is vooral architectuurfotografie te zien.

Benieuwd? De expositie is tijdens kantooruren gratis toegankelijk voor bezoekers (in augustus niet op zaterdag).

Corry Wille

Foto: Corry Wille

Fred Oosterhuis

Foto: Fred Oosterhuis

Petra Cremers

Foto: Petra Cremers

Wendy van Kuler

Foto: Wendy van Kuler

Poster Cultuurhuis Doorn