Skip to main content

Fotocollectief Utrecht exposeert

In het weekend van 20 en 21 mei a.s. tonen negen fotografen van het Fotocollectief Utrecht hun werk tijdens een expositie in de CultuurHoek in Driebergen-Rijsenburg. De fotografen hebben ieder een eigen stijl en visie binnen de verschillende disciplines van de fotografie: van documentaire tot portretten, van autonoom werk tot analoge fotografie.

Te zien zijn o.a. architectuurfoto’s van Utrechtse studentenhuisvesting van Evert van Voorst en portretten van ‘Echte Wijksen’, geboren en getogen inwoners van Wijk bij Duurstede van Christi Wijnen: “Met mijn foto’s vertel ik graag een verhaal, portretten binnen een context. Soms als toevallige passant maar liefst binnen een documentaireserie om aandacht te vragen voor een bepaald onderwerp.” Ook zijn er analoog gemaakte foto’s te zien van Grietine van Putten en Marloes Herijgers. Gareth Williams toont zijn serie bloemportretten. Sam Dekkers maakt voor haar serie Kindertijd gebruik van ensceneringen: “Mijn fantasieën en herinneringen zet ik in scene. Soms lijken mijn foto’s documentair, maar bijna alles is geconstrueerd.”

Over het Fotocollectief Utrecht

Fotocollectief Utrecht is in 2019 door een groep Utrechtse fotografen opgericht met als doel te blijven ontwikkelen door te investeren in kennis, kunde, vaardigheden, creativiteit en commercieel bewustzijn. Het collectief maakt gebruik van colleges van gastdocenten, intervisie, en coaching. Het collectief bestaat uit: Grietine van Putten, Sam Dekkers, Christi Wijnen, Gareth Williams, Marloes Herijgers, Evert van Voorst, Frank Wijsmuller, Ina Bouwhuis en Mascha Meijer.

De tentoonstelling is te bezoeken op zaterdag en zondag 20 en 21 mei a.s. van 10 tot 17 uur. De entree is gratis.

Adres:

de CultuurHoek
Engweg 14
3972 JH Driebergen-Rijsenburg
www.cultuurhoek.nl