Skip to main content

Mystiek landschap

image001

Met deze 'mystieke landschappen' maakt fotograaf Sonja Riedijk een aantal indringende beelden van het Nederlandse landschap. Zij fotografeert in deze serie op verschillende manieren.Voor deze serie is gekozen voor onscherpe, soms nauwelijks herkenbare landschappen zodat het gepresenteerd wordt met een schilderachtige sfeer. De mystiek wordt hierdoor vergroot. Sonja wil hiermee de blik van de kijker langer vasthouden en ruimte geven om de fantasie van deze aan te spreken. En zo de schoonheid van het landschap te (her)ontdekken. De landschappen zorgen voor verstilling en verdieping in de beschouwer.

Sonja Riedijk is van huis uit grafisch vormgever en heeft zich de laatste jaren steeds meer gericht op de fotografie en abstracte kunst. Deze serie is dan ook haar voorbeeld waarin de combinatie van abstracte kunst en fotografie samenkomen. Vorm, licht en de ruimte zijn heel bepalend voor dit werk.

Door zichzelf tijdens het fotograferen geen regels op te leggen worden er spontaan andere foto's gemaakt die weer inspiratie opleveren voor een nieuwe serie.

Zie ook http://www.sonjariedijk.nl/index.php/contact/exposities