Aanleveren foto's bij printcentrale Profotonet

Het heeft geen nut om TIFF te versturen!!!! De software converteerd op de achtergrond naar jpg. Je kan dit dus beter zelf doen dan heb je de conversie zelf in de hand inclusief sharpening. Als je dit niet zelf doet dan worden de foto's over het algemeen te donker vanwege een automatische conversie van 16bits naar 8 bits.Het heeft (dus) geen nut om aan te leveren in 16bitsIn de offline software zit een setting genaamd overdrachtsoptimalisatie. Om de hoogst mogelijke kwaliteit te behalen zet je deze uit. Als je deze aan laat staan wordt je foto geresampled naar de bestel grootte en gaat de foto naar 300dpi (let op profotonet drukt af in 400dpi)De Agfa NetLab 2 machines van Profotonet drukken af in 400dpi. Het is dus verstandig om je eindresultaat op op te maken in 400dpi.Om de beste kwaliteit te halen lever je een foto aan in de juiste dimensies. Dus een 30x45 afdruk lever je aan in 30x45Als je gebruik maakt van hun print profielen (te downloaden via profotonet) voeren ze geen correcties meer uit (dit was al een bekende).

[update] Voor formaten tot en met 30x45 werken ze met een overlap belichting van 2%. Zorg er dus voor dat je je canvas vergroot met 2% in bijvoorbeeld wit (dit valt weg op de foto). Als je dit niet doet dan valt er 2% van de foto zelf weg.

Voor formaten groter dan 30x45 (ofwel de posters) werkt profotonet met een Agfa Theta 76 machine. Foto's voor deze formaten moeten met andere regels ingestuurd worden om de meest optimale afdruk te kunnen garanderen. Deze regeltjes zijn:

De Agfa Theta 76 machine belicht met 254dpi ipv 400dpi met de kleinformaat machines. Ofwel lever je foto aan op 254dpiVoor de agfa machine hebben ze (nog) geen kleur profielen beschikbaar. Bestanden lever je aan in Adobe RGB.Lever je bestanden aan in het formaat waarin je het bestelt. Letop dus 60x90 lever je ook aan in 60x90. Er wordt met deze machines niet met een overlap belichting gewerkt je canvas hoeft dus niet vergroot te worden.TIFF heeft geen nut. Dit wordt geconverteerd door profotonet. Het is dus beter om gewoon JPG 8bits met minimale compressie aan te leveren.