Skip to main content

Van Gogh naar Hamel

 ei

Het Hendrick Hamel Museum opent op donderdag 25 april hun nieuwe wisselexpositie. Na een jaar onderzoek en conceptontwikkeling heeft Marc Boom op geheel eigen wijze Hendrick Hamel "geportretteerd". Dit kunstwerk krijgt een vaste plaats in ons museum. Het portret wordt tijdens de opening van de expositie onthuld door wethouder Ro van Doesburg.

Marc reproduceert onder andere portretten van de schilder Vincent van Gogh. Niet met een penceel maar met zijn fotocamera en hedendaagse mensen met treffende gelijkenis in de hoofdrol. Nadat Marc met zijn Vincent van Gogh-portretfoto, 'Zelfportret met verbonden oor en pijp' de portretprijs 2016 van DigiFoto Pro magazine won, kreeg zijn werk aandacht van meerdere grote musea in Nederland. Zijn Van Gogh-portretfoto's waren te zien tijdens de het Nederlands Filmfestival 2017 ter ere van de film Loving Vincent.

current layered edit lilly

Onlangs is Marcs foto 'Ik kan alles weerstaan behalve verleiding'  (hierboven) medewinnaar van de Telling a Story contest geworden en was deze te zien tijdens de Innovative Art Fair in de World Cultural Heritage Site Zollverein in Essen, Duitsland. Dezelfde foto was tevens medewinnaar in de "My Favorite Shots" exhibition in de Caballero Fabriek in Den Haag.

Voor dat zijn werk, net terug uit Spanje, doorreist naar Zweden is het nu voor het eerst te zien in Gorinchem.

Hendrick Hamel Museum, Kortendijk 67, Gorinchem
Geopend van woensdag t/m zaterdag van 12.30-17.00 uur.

ei2