Menu

Algemeen

Lesprogramma

Het programma wordt aan het begin van het lesjaar uitgereikt. Een lesjaar is veelal opgedeeld in blokken met een (inhoudelijk) verschillend thema. Elk blok bestaat uit een aantal opdrachten die aan het eind van het blok worden beoordeeld. Om aan de eindtoets mee te mogen doen, moet je overwegend voldoende scoren bij de beoordeling van de afzonderlijke blokken. De exacte beoordelingscriteria staan telkens vermeld bij de informatie over de blokken.

Onze ervaring leert dat het heel leerzaam is om de opdrachten eerst in conceptvorm te maken. Deze conceptfoto's worden dan de les besproken en krijg je verbeteringen voorgesteld. Daarna ga je opnieuw aan de slag met dezelfde opdracht en maak je je definitieve foto('s). Deze lever je in voor de beoordeling.

Naast het bespreken van de conceptfoto's is in de lessen tijd voor theorie en technieken, worden foto's van bekende fotografen bekeken en er wordt geoefend met fotograferen om de juiste vaardigheden aan te leren.

Benodigd materiaal

Het benodigde lesmateriaal wordt aan het begin van het jaar uitgereikt. Zelf zorg je voor:

Om te starten:

  • Digitale camera met één of meer objectieven

Later uit te breiden met:

  • Stevig statief
  • Professionele reportageflitser

Photoshop

In het basisjaar krijg je twee workshops Photoshop. Het is handig om te kunnen beschikken over een (soortgelijk) fotobewerkingsprogramma (zoals bijvoorbeeld Photoshop-elements, Lightroom of een andere RAW-converter). Bij heel veel softwarebedrijven kun je als student korting krijgen op de aanschaf of huur (Adobe heeft maandabonnementen) van programma's. Studentenkorting is overigens ook vaak van toepassing bij de aanschaf van hardware.

Aansprakelijkheid

Statief is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor diefstal en/of schade aan apparatuur van de studenten of ander fotomateriaal welke dan ook opgelopen tijdens lessen, reportagedagen, workshops of presentaties op locatie.

Fotoschool Statief

Van den Boschstraat 2a

3531 GL Utrecht

brief@statief.nl

Opgericht op 5 september 1984

Statief op Facebook

Privacyverklaring

Bankgegevens

ING 
NL19INGB0001854124
t.n.v. Stichting Statief
Utrecht

Foto verantwoording

© Alle foto’s zijn gemaakt door studenten en fotografen van Fotoschool Statief

Inschrijven nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Wil je het laatste fotografische nieuws ook niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief:
Naam *
Please type your full name.
E-mail *
Invalid email address.
Ik wil me *
Ongeldige invoer