Skip to main content

John Faber

  • Websitewww.tri-f.ch
  • Specialisme: Sport & Outdoor
  • Oud-docent bij Fotoschool Statief

Sinds zomer 2012 woon en werk ik in Zwitserland. Als fotograaf heb ik mij toegelegd op sport- en outdoor fotografie. Naast de fotografische kennis en het omgaan met accu flitssets is persoonlijke fitness ook een belangrijk aspect van mijn werk. Veel van de mooiste fotolocaties tijdens ultra running, berglopen en mountainbike events zijn louter te voet bereikbaar. Bij het fotograferen van ski wedstrijden moet je zelf ook in staat zijn met je apparatuur al skiënd op je plek te komen.

Naast de sport maak ik ook reportages voor het Zwitserse SPOT Magazine, een vrijtijds tijdschrift. Hier wordt ik met name ingehuurd als het wat moeilijker/zwaarder wordt: een reportage over een Klettersteig, een pas overschrijding waarbij je naast de 8 uur lopen ook nog tijd maakt voor foto’s en aantekeningen.

Ik heb nooit van mijn sport mijn beroep kunnen maken, maar kan nu wel zeggen dat ik hardloop/ski/mountainbike om mij in staat te stellen mijn inkomen te verwerven.

Voor de lokale afdeling van de SAC (Schweizerische Alpen Club) ben ik sinds een paar jaar de clubfotograaf. Voor hun maak ik jubilaris foto’s, fotoverslagen van de jaarvergadering en af en toe foto’s voor de website.

Al met al een beroep met veel afwisseling waarbij veel van het bij Statief geleerde goed van pas komt.

Meer foto's