Skip to main content

Marc Boom

  • Websitewww.marcboom.photo
  • Specialisme: Fine art portrait
  • Docent bij Fotoschool Statief

Voor fotografie had ik altijd al een passie. Totdat ik besloot er echt werk van te maken en een gedegen opleiding te gaan volgen. Tijdens deze periode werd ik echt door het vak gegrepen en laat het me niet meer los.

Met mijn foto's wil ik graag verhalen vertellen, zelf als het maar een close-up portret is. Ik wil zoveel mogelijk in de camera goed krijgen maar net als een schilder geef ik mezelf de vrijheid om onderdelen in de foto aan te passen als dit het verhaal en de compositie ten goede komt.

De totstandkoming van mijn foto's neemt altijd erg veel tijd in beslag. Een optelsom van het zoeken naar locaties, onderzoek, modellen, kleding, de organisatie en de uiteindelijke shoot. Maar dit hele proces is juist wat me zo aantrekt en boeit. Net zoals het ontmoeten van nieuwe modellen en samenwerken met visagisten en stylisten.

Voor klanten fotografeer ik o.a. boekomslagen en portretten. Voor mezelf werk ik veel aan eigen projecten.

Mijn Van Gogh portretfoto's hebben de aandacht van de media getrokken. Ik heb er de portretfoto 2016 wedstrijd mee gewonnen bij DigiFotoPro en het Kröller Müller heeft twee van de portretten op hun social media kanalen gedeeld.

Meer foto's